Wil jij meer weten over seksueel misbruik en herstel? Je als hulpverlener meer op je gemak voelen in de ruimte wanneer iemand hierover iets deelt. Wil jij weten wat je dan kunt doen, vragen of zeggen? Maar vooral hoe je (samen) kunt werken aan herstel én daarin ook voor jezelf zorgt?
Lees dan vooral verder, want: herstel is mogelijk!
De cijfers van seksueel misbruik zijn hoog. Het kan dus eigenlijk niet anders dan dat je vrouwen of mannen hebt waarmee je werkt of nog gaat werken, die seksueel misbruik mee hebben gemaakt. Dat betekent niet dat zij hierover direct iets zullen delen, het betekent ook niet dat jij dit altijd weet. Het is belangrijk dat we als hulpverlener weten hoe we dit kunnen herkennen en uitvragen. Maar ook hoe je kunt reageren en ervoor kunt zorgen dat je een veilige plek creëert en behoudt wanneer er sprake is geweest van seksueel misbruik. Wil jij er zijn voor deze oersterke mensen en wil je tegelijkertijd weten hoe je voor je zelf kunt blijven zorgen, lees dan vooral verder.
Het is niet gek dat het werken met clienten na seksueel misbruik veel van jou als hulpverlener vraagt. Dat je het lastig kunt vinden of niet weet hoe je verder moet. We zijn namelijk allemaal mens. Wel is het zo dat het anders kan, met de juiste kennis en handvatten help je jezelf en de ander verder op weg. Het werken na seksueel misbruik vraagt verdieping. Niet alleen in de theorie, maar ook in het werken met jezelf. Die verdieping bied ik je heel graag, zodat jij er in contact en verbinding met jezelf kunt zijn voor de ander.
Mijn naam is Amanda en ik houd ervan om kennis over te brengen. Vanuit mijn eigen achtergrond weet ik hoe het is om seksueel misbruik mee te maken en om hiervan te herstellen. Jarenlang heb ik mij verdiept in dit thema en vanuit mijn praktijk werk ik zowel individueel als met groepen met dit trauma. Daarnaast geef ik geregeld trainingen of lezingen over het onderwerp.
Ik zou niets liever willen dan werken met deze oersterke mensen. Heel graag breng ik mijn kennis over aan jou omdat ik weet hoe belangrijk het is dat er meer hulpverleners zijn die zich vertrouwd voelen rondom seksueel misbruik. Clienten komen hier zelf niet vaak mee, maar ze zijn er wel. Veel meer dan we denken. Dan is het belangrijk dat we weten wat we kunnen doen, zeggen en vragen. Voor mij is het ook een weg geweest om in contact en verbinding met mezelf en de ander te kunnen zijn in het hier en nu met de ander.
Het idee voor dit halfjaartraject is ontstaan vanuit de praktijk. In mijn werk kwam ik geregeld collega’s tegen die negatief over clienten spraken, uitgeblust waren, niet doorvroegen naar trauma of seksueel misbruik ervaringen. Het frustreerde me dit te zien, omdat ook ik cliënt geweest ben.
Het heeft veel investering gevraagd om te staan waar ik nu sta. Inmiddels kan ik zeggen dat ik hersteld ben, dat betekent niet dat ik nooit meer ergens tegen aan loop, maar het betekent wel dat het mijn leven niet meer beïnvloed. Het is mijn levensmissie geworden kennis over seksueel misbruik te verspreiden. Vanuit mijn eigen ervaring, de praktijk en vanuit mijn opgebouwde kennis. Dit doe ik dan ook graag binnen deze academie.
Heel graag ontmoet ik je daar: Ik kijk er naar uit.
Module 1: Psycho-educatie basis
Basis Psycho-educatie
Psycho-educatie Hechting
Psycho-educatie Dissociatie
Psycho-educatie Seksueel misbruik
Bonus psycho-educatie materiaal
Modules 2 De therapie
Module 3 De therapeut
Module 4 Therapie na seksueel misbruik
Overig
Wat gaan we doen tijdens de live dag?
Tijdens de live dag gaan we aan de slag. We gaan oefenen met elkaar. Er is ruimte voor verdieping, zelfzorg en fine tuning. Tijdens deze dag dompel je je nog meer onder in het werken met mensen na seksueel misbruik. Het wordt niet alleen inzichtelijk maar ook invoelbaar en met de groep samen gaan we kijken hoe je nog beter kunt aansluiten! Je ontvangt een gezonde lunch en wordt ontvangen op een mooie locatie in de natuur.
Live dag: vrijdag 10 maart 2023 – Locatie: Praktijk Amelie – Natuur en gezondheidscentrum Maarssen
Wat gaan we doen tijdens de online werkbegeleiding?
Tijdens deze momenten heb je de mogelijkheid tot verdieping, we gaan hierbij in op bepaalde vragen, casussen en theorie. De werkbegeleidingsmomenten vinden via Zoom plaats op:
Elke eerste woensdag van de maand van 11:00-12:00
2015-2023 Opleiding tot Developmental Transformations (DvT) practitioner.
2016: 2 dagen workshop Mijke Gorp de inzet van psychodrama na seksueel misbruik.
2018: Traumabehandeling middels spelbeelden Miek van de Ven & Erna van Dijk Investering
2019: Landelijke programmadag psychotrauma Gevolgde workshops: Dissociatieve stoornissen bij adolescenten – Kirsten Hauber & Interventies en bejegening m.b.t. dissociatie gedurende de behandeling – Christel Kraaij
2020: Traumasensitief werken 2-daagse basis, praktische & theoretische verdieping, trauma & kunst, veerkracht, kunst & imaginatie – Anne van den Ouwelant, Trauma Company
2020: 5 Polyvagaal therapie – 3 daagse training – Heleen Grooten2020: 5 Polyvagaal therapie – 3 daagse training – Heleen Grooten
2020: Trauma Centered Developmental Transformations – Online training & Supervisie – Amerika – Renee Pitre
2021: Live onlinecursus met prof. dr. Bessel van der Kolk
2021-2023: ZPTN 2-jarige Opleiding psychotraumatologie
2022: Europese conferentie Developmental Transformations – DvT (2022) België
2020-2022: Trauma centered DvT Supervisie Renee Pitre, Amerika
2022-2023: Leertherapie DvT
De investering voor het gehele halfjaar traject is €999,-
Je kunt de elementen ook los van elkaar afnemen:
Voor studenten geldt 50% korting op bovenstaande tarieven
Betaald de werkgever? Dan gelden er andere tarieven
Wil je deze academie graag volgen, maar is dit een financiële uitdaging voor jou?
Neem dan contact op met me.
Ben jij er klaar voor?
Om je helemaal te verdiepen en meer stabiliteit te voelen in jouw werk als therapeut?
Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze academie
Ik hoop je daar te ontmoeten!