Dichtbundel 'Als het donker wordt'

Een bundel over seksueel misbruik en herstel. Het was nogal een proces. Het samenvoegen van de gedichten die ik over heel wat jaren heen schreef, het uitzoeken van een drukker en milieuvriendelijk papier

Het voor het eerst laten lezen aan mensen en natuurlijk het wachten op het eindresultaat terwijl hij bij de drukker lag. Er is een prachtig voorwoord geschreven door Anne van den Ouwelant en twee reviews van een bijzondere overlever en professional. 

Ik vind het bijzonder dat de de bundel inmiddels bij 70 verschillende mensen ligt: overlevers, hulpverleners, naasten en andere geïnteresseerde. 

Inmiddels is er de tweede druk, uitgegeven in 2022. 

De bundel is aan te schaffen voor €14.50 (exclusief verzendkosten €4,-). De bundel zal binnen 7 werkdagen bij jou op de deurmat liggen! 

"Laten we seksueel misbruik bespreekbaar maken én houden."

Reacties op de bundel

 

Amanda ik ben diep onder de indruk van je gedichten. Heel bijzonder hoe jij woorden hebt kunnen geven waar dat eigenlijk bijna niet mogelijk is. Chapeau!

Zojuist ‘Als het donker wordt’ gelezen. Kon niet stoppen. Het raakte, het ontroerde. Allen hebben we ons eigen verhaal. Wat ik lees is herkenning in mijn eigen verwerking. Dit boekje geeft ook hoop. Door het aan te gaan met hulp kan het leven er anders uitkomen te zien. Dankjewel lieve Amanda voor deze dichtbundel.

Tijdens het volledig aangaan van mijn verwerkingsproces na seksueel misbruik, mocht ik de dichtbundel lezen. Wauw… De woorden, de zinnen, de belevingen komen binnen en raken me diep. Daar waar het dragen van mijn ‘geheim’ heel eenzaam kan voelen, geeft de dichtbundel – Amanda- mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Dat ik gezien en erkend wordt. En vooral; dat er ook een mogelijkheid bestaat om een traumatische ervaring om te buigen naar iets krachtigs, door alle donkerte heen. Amanda heeft mij geïnspireerd met haar kwetsbare, rauwe gedichten om te mogen doorvoelen en mijn leven weer een beetje terug te pakken. Dankjewel voor het delen van jouw ongelooflijk moedige verwerkingsreis en de daaruit voortkomende bijzonder krachtige, prachtige bundel!

Mooi is voor mij niet passend, ondanks dat ik het mooi vind. Eerder oprecht, wezenlijk, moedig, stil, inspirerend, hoopvol, gelaagd, doorleefd, in contact en krachtig in kwetsbaarheid.